Baleterie

Baletní a pohybové studio Baleterie je pro všechny taneční nadšence otevřeno od června 2023.

S radostí, vášní a nadšením předáváme kvalitní pohybové vzdělání všem, kteří mají rádi tanec a pohyb. Je pro nás odměnou, pokud od nás odcházíte s pocitem radosti a už se těšíte na další setkání.

Pedagogové jsou zkušenými odborníky. Lekce jsou metodicky promyšlené a zároveň vedené s radostí. Učíme správnému postavení těla, tanečním a pohybovým návykům, citu pro rytmus, estetiku, prostorovému vnímání a rozvoji osobnosti.

Nabízíme baletní, taneční a pohybové kurzy pro děti od 2 let, pro dospělé a individuální lekce.

V rámci dětských kurzů připravujeme pro rodiče jedenkrát za pololetí ukázkovou hodinu nebo představení v divadle, kulturním domě nebo v jiném vhodném prostoru. Součástí tanečních vystoupení jsou kostýmy a rekvizity, které neplatíte, dětem je rádi zapůjčíme. Výjimkou mohou být speciální doplňky, které by Baleterie nemohla z určitých důvodů poskytnout.

Studio Baleterie je vybaveno speciální odpruženou podlahou, která pomáhá chránit vazy a klouby při pohybu a zejména při dopadech. Společně s baletizolem zaručuje vhodnou tepelnou izolaci a umožňuje kvalitní provedení všech prvků.

Zrcadlová stěna s dvojitou tyčí pro velké i malé má bezpečnostní prvky a napomáhá ke kontrole postavení těla.

Současně s vedením kurzů v Baletním a pohybovém studiu Baleterie zařizujeme kvalitní taneční a pohybové vzdělání ve vybraných mateřských školách.

Přidejte se k nám a poznejte krásu tance.

Těšíme se na Vás!

Pedagogové

MgA. Tereza Krupičková

zakladatelka Baleterie

Absolventka Taneční konzervatoře hl. města Prahy a Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze (HAMU) v oboru pedagogika tance. Taneční pedagogice se věnuje již 15 let jak v profesionální taneční oblasti, tak ve volnočasových tanečních aktivitách. Během pedagogické kariéry měla možnost učit děti, žáky, studenty, klienty od 2 let až do dospělosti. Další zkušenosti nasbírala při ročním pobytu v Londýně, studentské stáži v New Yorku, při pedagogickém hostování na letní taneční škole v Itálii, na pedagogickém semináři v Royal Ballet School v Londýně, na semináři Progressing Ballet Technique v Berlíně či na pedagogickém semináři Russian Masters Ballet ve Španělsku.

Současně s vedením kurzů v Baleterii vyučuje klasický tanec na Taneční konzervatoři hl. města Prahy, didaktiku a metodiku klasického tance na HAMU, pořádá taneční semináře pro ZUŠ, taneční skupiny a taneční tábory.

MgA. Šárka Isabela Lafková

Absolventka Taneční konzervatoře – Taneční centrum Praha a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze (HAMU) v oboru pedagogika tance. Pedagogické praxi se věnuje již přes 15 let a zároveň je i výbornou tanečnicí. Účinkovala na scéně Národního divadla, Hudebního divadla Karlín, Divadla Hybernia nebo Goja Music Hall. Šárka se neustále vzdělává a rozšiřuje si své znalosti. Od roku 2024 je certifikovanou lektorkou zdravotního cvičení nejen pro seniory.

Společně s výukou kurzů v Baleterii působí i v dalších významných tanečních studiích v Praze. Věnuje se výuce kurzů pro malé děti a výuce klasického tance.

Kurzy:

BcA. Klára Pospíšilová

Studentka Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze (HAMU) v oboru pedagogika tance. Přesto, že původně vystudovala všeobecné gymnázium, trávila od malička většinu času na tanečním sále. Prošla si mnoha tanečními styly a technikami – street dance, moderní a současný tanec, lidový tanec a latinskoamerické tance. Její doménou je muzikálový tanec a balet. Získala mnoho ocenění na místních i zahraničních tanečních soutěžích. Mezi její velký úspěch patří medaile z evropského šampionátu v Moskvě a později v Amsterdamu. V roce 2024 úspěšně složila státní zkoušku na HAMU, získala titul BcA. a pokračuje ve studiu v magisterském programu.

V současné době ji můžete vidět v muzikálu The BODYGUARD v Hudebním divadle Karlín.

Aneta Skopová, DiS.

Absolventka Taneční konzervatoře hl. m. Prahy. V současné době je studentkou Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze (HAMU) v oboru pedagogika tance se zaměřením na klasický tanec. Vedle studia na Hamu je stále aktivní tanečnicí a postupně sbírá pedagogické zkušenosti nejen v Baleterii ale i v dalších baletních školičkách. Navštěvuje workshopy klasického, moderního i současného tance.

Získané taneční a pedagogické zkušenosti velice ráda předává dále během lekcí, které jsou vždy vedené velmi mile a profesionálně.

Lucia Micháliková, DiS. art.

Absolventka Taneční konzervatoře Evy Jaczovej v Bratislavě. Během studií na konzervatoři získala mnoho tanečních zkušeností ve Slovenském národním divadle v představeních Korzár, Don Quijote, Esmeralda, Z pohádky do pohádky, Nižinskij – bůh tance a také Louskáček, kde tančila hlavní roli Mášenky/Kláry.

V současné době je studentkou Akademie múzických umění (HAMU) v oboru pedagogika klasického tance. Kromě studia na HAMU také vyučuje v různých baletních studiích, kde sbírá své pedagogické zkušenosti. Navštěvuje klasické, moderní i lidové workshopy, následně nabité znalosti a zkušenosti aplikuje ve svých lekcích. 

Anna Pohlová

Absolventka taneční konzervatoře Duncan Centre, která se zaměřuje na výuku především současného tance. V současné době je studentkou Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze (HAMU) v oboru pedagogika současného a moderního tance. Během studia měla příležitost strávit stáž na Litevské akademii hudby a divadla v rámci programu Erasmus+, kde získala cenné zkušenosti a inspiraci pro svou taneční tvorbu i pedagogické zkušenosti. Je stále aktivní tanečnicí a velmi často navštěvuje různé taneční workshopy.
Kromě Baleterie působí i v dalších tanečních školách, což ji umožňuje neustále rozvíjet své dovednosti a sdílet vášeň pro tanec.

Kurzy:

Bc. Daniela Pechačová, M.B.A.

Nadšená tanečnice, trenérka, v současné době studentka DVPP Taneční a pohybová výchova – Katedra tance HAMU. Jako vícenásobná maminka má velkou trpělivost s nejmenšími dětmi a jejich prvními tanečními krůčky. Trénuje však i v rámci amatérského souboru dospělých a je hostující lektorkou baletní průpravy v taneční škole zaměřené na standardní a latinsko-americké tance.

Několik let tančila v souboru Akcent dance zaměřeným na současný scénický tanec. Absolvovala také řadu tanečních workshopů, open class a dalších akcí. Dovednosti v oblasti klasického tance získávala pod vedením sólistky Laterny Magiky Zuzany Hrzalové a v současnosti na nich stále pracuje i v rámci Baleterie.

Kurzy: